Снимка pexels.comОт момента, в който си опаковаме багажа, до кацането на

...
Снимка pexels.comОт момента, в който си опаковаме багажа, до кацането на
Коментари Харесай

Агент на ФБР разкрива: как да не ви убият докато сте на почивка

Снимка pexels.com

От момента, в който си опаковаме багажа, до кацането на мечтаната дестинация, пътуването ни носи неподправено възприятие на еуфория. Но като при всяко хубаво нещо, и тук има рискове, които ни дебнат от момента, в който напуснем зоната си на комфорт, написа pochivka.blitz.bg.

``
реклама


Става дума за това, че постоянно туристи стават жертва на улични измами, обири и даже по-лошо – убийства. За всели странник е ужасяващо да чуе за сходно закононарушение, защото по време на пътуването имаме податливост да не обръщаме внимание на дебнещите рискове.

Вместо да се парализирате от боязън, обаче, вижте какви препоръки за сигурност дава бивш агент на Федералното бюро за следствие (ФБР) за това по какъв начин да забележите признаците за евентуална заплаха и да я избегнете.

Джо Наваро, създател на бестселъри за проучване на човешкото държание, е бил 25 години сътрудник на ФБР и е специализирал в невербалната връзка и профилиране на нарушители.

Според него, най-важното нещо, което всеки може да направи, без значение къде се намира, е да слуша интуицията си.

„ Вместо да учим рисковото държание, в този момент учим да се вслушваме в себе си “, споделя Наваро. Тъй като моделите на държание са непредвидими, най-хубавото нещо, което можете да вършиме от самото начало, е да слушате, наблюдавате и спазвате отдалеченост.

Спазвайте отдалеченост

На всяко място има случаи, при които хората нарушават персоналното ви пространство. Независимо дали чакате на светофар в милионен град или се пазарите за някоя джунджурия на битпазара, наблюдавайте и слушайте какво се случва в близост и поддържайте отдалеченост по отношение на непознатите хора толкоз, колкото ви е удобно.

На джебчиите и крадците им е най-удобно, когато могат да се приближат оптимално близо.

Пазете се от „ обществените хищници “, както ги назовава сътрудникът. Той вкарва този термин след години изследвания и разпити на жертви и наблюдаване на хора, определяни като „ хищници “.

„ Социалните хищници живеят, възползвайки се от другите. Идват под всякаква форма и тип, във всяко равнище на обществото. Някои живеят отвън закона на улицата, ограбвайки хора или вършейки по-ужасни неща. Други имат уважавани специалности, където провокират бурни събития. Те се виждат като неподвластни на законите и разпоредбите “, показва той.

Една от общоприетите схеми на джебчиите е да обкръжат жертвата си в навалицата или когато са сами. Някой се преструва, че го пита нещо жертвата, с цел да ангажира вниманието ѝ, до момента в който втори застава зад нея и се пресяга към телефона или портфейла.

При този сюжет индивидът, който е цел, би трябвало да е направил следното:

- да постави всички скъпи предмети в раница или чанта, в която не се бърка елементарно (с няколко ципа);

- да следи мястото – очите и ушите отворени на четири;

- ясно да съобщи, когато не се усеща удобно

Никога не оставайте уединено с чужд

Когато пътувате до друга страна или единствено до прилежащия град, има известно утешение във обстоятелството, че хората са подготвени да оказват помощ, когато питаме за посоката или за информация. Не забравяйте: няма проблем да питате хората. Вероятно ще откриете локални забележителности, за които не сте предполагали.

Да се оставите да бъдете водени по непознати пътеки е изкушаващо и нормално е основа за страхотни истории в бъдеще. Само че, в случай че срещате нови хора в многолюден град, избягвайте да оставяте уединено с чужд. Социалният див звяр най-вероятно ще се опита да ви изолира от групата. Ако излизате на открито, постоянно стойте с групата си.

При вълнението от това да сте надалеч от у дома и ежедневните отговорности е доста евентуално да срещнете някого и да усетите привличане. въпреки че няма съответно държание, което незабавно да сигнализира " заплаха “, би трябвало да бъдете внимателни с непознатите. Ако имате време преди да се срещнете, Наваро предлага да проучите индивида в обществените мрежи и да послушате инстинкта си, в случай че нещо ви се коства неправилно.

Ако някой се приближи до вас прекомерно бързо или наруши пространството ви, би трябвало да слушате тялото си. Често хищниците знаят тъкмо какво да кажат и по какъв начин да го кажат.

Използвайте вербална и невербална връзка

Ако чужд нарушава персоналното ви пространство, ясно заявете, че не ви е прелестно, употребявайки устен и невербален език. Това ще покаже и на намиращите се наоколо хора какво желаете или не желаете.

В случай, когато чужд се приближи до вас и тялото ви се усеща некомфортно, вдигнете ръцете си високо с необятно отворени пръсти. Отместете стъпалото си обратно под лек ъгъл, което ще покаже на другите хора, че желаете да си тръгнат. Ефектът не е същият, в случай че ръцете ви са ниско и говорите на невисок звук.

През нощта ние инстинктивно поглеждаме обратно, с цел да сме сигурни, че не ни наблюдават, или поглеждаме към индивида, който върви прекомерно покрай нас. През деня, обаче, сме по-малко внимателни. Може даже да сме си поставили слушалки в утринния час пик или да си превъртаме на телефона, докаточакаме да пресечем натоварена улица.

Не се изолирайте от заобикалящата ви среда и се доверете на себе си.

„ Трябва да имате поради, че не всеки ще бъде добър с вас и не всеки ще бъде благ “, акцентира Наваро.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР